Om Arkivet
Brug Arkivet
Kontakt
Prisliste
KOMDA
Digital Aflevering
Søg i Samlingen
Udvandrerarkivet
Læsesalen - HistorieAalborg
Det er muligt at bruge Stadsarkivets materiale på læsesalen HistorieAalborg. Send en sikker mail til os hvis du ved, hvad du skal anvende. Eller kom forbi HistorieAalborg og vi hjælper dig med at finde det, du søger.
På læsesalen kan du også finde vejvisere, lokalhistoriske bøger, ældre kort over Aalborg og meget andet.

Samlingen
Arkivet har otte hyldekilometer arkivalier, fem millioner fotos og et stort antal historiske film og lydoptagelser.
Samlingen dækker Aalborg Kommune, og indeholder både kommunalt og privat materiale.

Aflevering
Vil du aflevere skriftligt materiale, fotos eller film til Aalborg Stadsarkiv, så det kan bruges af andre i fremtiden, så kan du kontakte stadsarkivet og lave en aftale om aflevering.
Materialet overdrages til Aalborg Stadsarkiv med rettigheder, som aftales ved afleveringen. Det betyder normalt, at arkivmateriale med personfølsomme oplysninger håndteres efter samme retningslinjer for adgang som offentlige arkivalier.
Det er også muligt at aflevere digitalt over nettet, hvor du kan bruge Digital Aflevering til alt digitalt materiale, såsom dokumenter, billeder, databaser osv. Du logger ind med MitID og uploader det dermed sikkert til Aalborg Stadsarkiv.
...eller du kan bidrage med aktuelle fotografier ved at oprette dig som bruger og uploade dem gennem vores MitAalborg portal.

Digitalisering
Har du gammelt film- og lydmateriale du ønsker digitaliseret, er det muligt mod betaling at få gjort på Aalborg Stadsarkiv.

Indsigt i egne oplysninger
Ønsker du at se oplysninger om dig selv, f.eks. en socialsag, et eksamensbevis eller andet, så kan du skrive en sikker mail til stadsarkivet med oplysning om dit navn på tidspunktet, hvor oplysningerne stammer fra, årstallet samt hvilken type sag, der er tale om. Jo mere du oplyser, jo lettere kan vi finde en eventuel sag. Er der f.eks. tale om et eksamensbevis, så er navnet på skolen vigtigt at kende.
Aalborg Stadsarkiv
Arkivstræde 1
9000 Aalborg
Tlf.: 9931-4220 (Man-Fre: 10-12)
Mail: Stadsarkiv@Aalborg.dk
Send sikker mail
Tilgængelighedserklæring
AalborgStadsarkiv.dk
HistorieAalborg (læsesal)
Mail: HistorieAalborg@Aalborg.dk
Tlf.: 9931-4234
Åbningstider
Mandag - onsdag: 10.00 - 16.00
Torsdag: 10.00 - 17.00
Fredag: 10.00 - 15.00
Aflevér materiale

Søg i Samlingen